heart-health

WellNest

Doua forme esentiale de Pilates

Exercitii clasice, la saltea ( matwork )

Aceasta practica este cea mai populară, fiind prezentă în majoritatea sălilor de sport. Există peste 40 de exerciții diferite pentru saltea plus variatiile acestora care lucrează spatele, abdomenul, părțile laterale ale trunchiului si membrele.

Exercitii pilates reformer

O altă invenție a lui Joseph Pilates este Reformer-ul Universal. De această dată, aparatul seamănă tot cu un pat însă este prevăzut cu o saltea “mișcătoare” care răspunde la mișcările corpului. Spre deosebire de exercițiile pe saltea, aparatul reformer oferă o gamă mai mare de exerciții fizice care lucrează toți mușchii, oferă stabilitate și ajută la refacerea legăturii corp-minte. Există mai mult de 100 de mișcări create special pentru reformer la care putem adauga variatii ale acestora, in functie de intensitate si obiectivul propus.

Beneficiile metodei Pilates

Un exercitiu reconfortant pentru trup si spirit

Pilates creeaza armonie intre minte si trup. Devii foarte constient de felul in care corpul tau se simte si de cum sa-ti controlezi miscarile insistand pe o respiratie corecta, o aliniere corecta a coloanei si a zonei pelviene, si concentrandu-te intru totul pe miscari line. Calitatea miscarilor este imbunatatita prin numarul de repetitii. O respiratie corecta este esentiala si te ajuta sa executi miscarile eficient si la capacitate maxima. Invatand sa respiri corect poti reduce si stresul.

Un abdomen plat si un spate intarit

Plecand de la principiile lui Joseph Pilates, exercitiile dezvolta o postura echilibrata a "centrului" corpului. Centrul consta din muschii abdominali profunzi impreuna cu muschii apropiati coloanei vertebrale. Controlul este atins integrand trunchiul, pelvisul si omoplatii.

Previne posibilele accidentari provocate de activitatile sportive

In antrenamentele conventionale, muschii slabi devin mai slabi si muschii puternici devin mai puternici. Rezultatul e o musculatura dezechilibrata - cauza principala a accidentelor si a durerii cronice de spate. Pilates antreneaza intregul corp, chiar si gleznele si picioarele. Nici o grupa musculara nu este lucrata prea mult sau prea putin. Intreaga musculatura este antrenata si echilibrata in mod egal, ajutandu-te sa te bucuri de activitatile zilnice si de sport cu mai multa usurinta si mai putine sanse de accidentare.

Flexibilitate, muschi alungiti si supli

Antrenamentele traditionale formeaza muschi scurti, masivi - tipul celor predispusi la accidentari. Pilates intareste si alungeste muschii, imbunatatindu-le elasticitatea si totodta si mobilitatea articulatiilor. Un corp cu o forta echilibrata si flexibilitate este mai putin predispus la accidentari.

Alte beneficii :

 • corectarea si îmbunătățirea posturii
 • creșterea mobilității a flexibilitatii
 • favorizarea circulației sangvine
 • arderea în medie a 338 de calorii / antrenament
 • tonifierea corpului
 • dezvoltarea armonioasă a musculaturii
 • reducerea riscurilor de rănire sau dezechilibru muscular
 • relaxarea minții
 • creșterea puterii de concentrare
 • întărirea sistemului imunitar
 • reducerea stresului, depresiei si a anxietății
 • creșterea apetitului sexual

Dezvoltand tehnica potrivita, iti poti invata corpul sa se miste intr-un mod eficient si sigur. Exercitiile au o inestimabila valoare in refacerea dupa accidente, performanta in sport, o postura corecta si sanatate optima.

Buna ! Cu ce te pot ajuta ?

heart-health